Måla och renovera fönster

Fönsterrenovering och underhåll av gamla fönster är något en husägare sällan slipper undan. Det spelar ingen roll om solen skiner eller om det regnar, snöar eller haglar, inte heller om luften är torr eller fuktig, om det är varmt eller kallt, lugnt eller blåsigt alla slags väder sliter på husets fönster. Därför fordrar fönstersnickerier ett mycket regelbundet underhåll. Försummade fönster gör nämligen att hela huset onödigt tidigt får ålderskrämpor.

Fönsterrenovering samlar snickarens, glasmästarens, målarens och smedens kunskaper till en hantverkare, fönsterhantverkaren. Målare och snickare under samma tak ger stora fördelar. Albo Måleris erfarenhet av totalentreprenader visar att entreprenadformen skapar förutsättningar för ett bättre engagemang hos både beställare och utförare till en. 

Det finns lite olika metoder att renovera och måla fönster på, det beror på fönstrets ålder, vad som gjorts innan och vad man vill ha utfört. Vi kommer gärna ut till er och ger förslag på vad vi kan och vad ni bör göra för era fönster.

Dörrar och snickerier utvändigt och inomhus

Även dörrar och snickerier behöver renoveras och målas. Ytterdörrar slits mest inför väder och vind och man brukar ta med dom i samband med när man målar fasaden eller när fönsterna målas. Invändiga snickerier brukar målas om när man vill ha det lite finare inomhus.

Snickerimålning måla dörrar Gammalt möter nytt