Spackla måla och tapetsera

De flesta målnings- och tapetseringsarbeten fordrar ett välgjort förarbete för att slutresultatet ska bli bra. Ett av de viktigaste momenten i detta förarbete är spacklingen. Numera finns det många lättbearbetade och snabbtorkande spackelmassor. Det är dock viktigt att du inte lägger på alltför tjocka lager spackel åt gången. Spacklingen är inte heller avslutad förrän du har slipat av hela ytan med finkornigt slippapper. Det är viktigt att du väljer spackelmassa avsedd för det underlag som du ska jämna ut. 
Det finns flera typer av spackelmassa med olika grovlek, tålighet och elasticitet. Till de flesta inomhusarbeten kan du använda fint sandspackel, men till snickerier bör du istället välja särskilt spackel avsett för detta underlag.

Det låter lätt när man läser det men är svårare än man tror att få ett bra slutresultat. Vi hjälper er gärna med spacklingen om ni vill måla eller tapetsera själva. Eller vi tar kanske och målar taket med när vi ändå är där?. Vi är flexibla på Albo Måleri Hb och i samråd med er får vi ett snyggt slutresultat. 

tapet gammalt gammeldags mönsterpassad tapet
tapet måla spackel Tejpa och maskera