Utvändig målning

Måla Putsade fasader

Putsa upp fasaden – måla den!

Är du ägare till ett hus med puts- eller stenfasad så har ditt hus en yta som står emot vädrets makter på ett mycket bra sätt. Men även den mest tåliga yta kan behöva putsas upp, inte minst för att huset ska bli vackrare och ännu tåligare på en och samma gång.

Produkter för mineraliska ytor som t ex puts och betong är lättarbetade, snabbtorkande och ger slitstarka ytor som håller huset snyggt och fräscht år ut och år in.

Givetvis passar du samtidigt på att lägga lite tid på hussockeln som är en av de mest utsatta delarna på ett hus. Eller hur?

Men det gäller att veta med vad man ska måla fasaden med och att vara noggrann med tvättning och rengöring innan målningen påbörjas. Vi hjälper er med detta 

Måla träfasader

För att få ett bra resultat är det viktigt att du väljer lämplig färgtyp till ditt hus. Har du en ny träfasad är det inte svårt. Då du målar den första gången kan du välja fritt bland våra fasadfärger. Ska du måla om ett hus bör du i första hand använda samma typ av färg som använts tidigare. Se över fasadens kondition och planera arbetet. Är du minsta tveksam om vilken färg som huset är målat med tidigare, eller om du vill byta till någon annan färgkvalitet är det en bra idé att rådgöra med någon som kan och har erfarenhet. Vi på Albo Måleri HB har detta och hjälper dej med antingen med en konsultation eller vi tar hand om ommålningen av hela huset från början till slut. 

Även här är det väldigt noga med att rengöra fasaden från påväxt och kanske man ska tvätta över fasaden med JAPEs GRÖN-FRI produkter. Byte av trä och ta bort vegetaion är andra saker som kan vara värt att tänka på. Vi är där och hjälper er.

Putsat fasad Alcro Nyputsad och nymålat
Putslagning putsmålning Putslagad och målad
trähus träfasad Grundmålat trähus
putsad fasad målning ställning Putsat och träfasad blandat